Screenshot_1

NZXT N7 Z370 Moederbord Review

 

Hij zat eigenlijk al een hele tijd onder onze neus, maar toch kwam de release van dit moederbord van NZXT als een verrassing. Het moederbord stond al een tijdje afgebeeld op de productafbeelding van hun nieuwste case, de H700i. Dat NZXT zich, na vooral bekend te zijn geworden met hun kasten en Kraken waterkoelingen, aan een moederbord zou wagen hadden wij niet zien aankomen. En toch is hij hier: de NZXT N7 Z370. Met de hands-on video van dit nieuwe NZXT moederbord bij de hand, gaan we een korte review geven van dit bloedmooie product.

 

 

Het design:

Het design team van NZXT heeft alweer een prachtig product geleverd met de N7 Z370. Het is naar onze mening een van de mooiste moederborden op de markt en dat biedt een hoop mogelijkheden voor speciale builds.  Het design is erg strak en simpel. Bijna het hele moederbord is bedekt met een witte laag ijzeren bescherming. Er is overigens ook een zwarte versie verkrijgbaar en de bedekking op de heatsinks van de CPU VRM en de chipset is ook los verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood en paars. De ruimte rond de CPU socket is wel open om plaats te bieden voor koeling. Doordat de NZXT N7 Z370 dit unieke design heeft is het perfect voor verschillende kleuren combinaties in een build. Het mooie moederbord beschikt over een ingebouwde NZXT HUE+ controller en twee meegeleverde RGB LED-strips voor mooie RGB effecten én een GRID+ controller, zodat je maar liefst negen fans kunt aansluiten op dit moederbord. Dit alles is te besturen via de NZXT CAM software suite via zowel je PC als je telefoon.

 

N7

 

Functionaliteit:

Hoewel dit overduidelijk een “form-over-function” moederbord is, beschikt hij toch over een hoop fijne features. Zo beschikt hij over 5 PCIe slots met de 2e en 4e als volledig PCIe slot. Deze PCI slots zijn overigens niet verstevigd en er zijn maar 2 ‘verstopte’ M.2 SSD aansluitingen. Een van deze zit onder het 1e ‘klepje’ maar de 2e zit dan weer niet achter hetzelfde soort klepje. Als we die verwijderen vinden we niets. Dit is dus echt gewoon voor de mooi gedaan.

Verder wordt dit bord tijdens het bouwen erg snel vies en moet je oppassen dat je geen blijvende vlekken veroorzaakt. Met de 9 fan headers kun je al je fans aansluiten en de ALC1220 Audio Codec zorgt voor het beste on-board geluid op de markt. Qua interne aansluitingen valt er dus weinig op aan te merken, alleen breekt de USB 3.1 header. Het moederbord komt met 1 setje schroeven en is alleen te bevestigen in de case met deze schroeven. Als de standoffs in je case dus ander schroefdraad hebben kun je hem helemaal niet vast maken in de case. De prijs van dit moederbord vinden wij erg hoog. De N7 heeft zware concurrentie in zijn prijsklasse van merken als ASUS en MSI, en wij denken dat mensen sneller voor een bekend merk kiezen met meer ervaring op het gebied van moederborden. Toch zouden we dit bord zeker niet afraden!

N7 socket

 

N7 connection

 

De aansluitingen van de NZXT N7 Z370 zijn in orde, maar niet speciaal. De clear CMOS knop vinden wij altijd een welkome toevoeging, maar verder blinkt het bord hier nergens in uit. Mocht je ooit genoodzaakt zijn om geen videokaart te gebruiken zijn er een HMDI en een DisplayPort aansluiting aanwezig en natuurlijk breken de Ethernet en de benodigde audiojacks voor 7.1 surround niet.

 

Design

✔ Verschillende kleuren

✖ Zeer prijzig voor wat je krijgt

 

Onze Score:

 

7@4x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *